Groen Punt BV

Onkruid bestrijden met heet water kan ook zonder uitstoot van fossiele brandstoffen, bewijst Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V.. Het innovatieve Rotterdamse familiebedrijf loopt met ‘Blue-Green’ vooruit op een glyfosaatvrije toekomst.

Binnen de DOB-methode kunnen gemeenten kiezen voor verschillende methoden om onkruid op verhardingen te bestrijden: mechanisch, thermisch of chemisch. Toch gaan sommige opdrachtgevers nog voor chemisch bestrijding (gif), weet Bastiaan Punt die samen met zijn tweelingbroer Matthijs, Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V. runt.

Onkruidbestrijding is een van de gebieden waarop het Rotterdamse familiebedrijf al jaren actief is. Doel van de broers is om dit zo duurzaam mogelijk te doen en chemische bestrijdingsmiddelen zo ver mogelijk terug te dringen. Allesbehalve een gekke gedachte nu het gebruik van glyfosaat volgend jaar misschien nog wel verder wordt ingeperkt.

Als alternatief voor gif, ontwikkelde het bedrijf in de afgelopen jaren de Punt Methode die uitgaat van de juiste machine, op de juiste plek, en op de juiste tijd. “Door de verschillende bestrijdingstechnieken (kantensteken, branden, borstelen en heet water) slim te combineren, bereiken we hetzelfde resultaat als met herbiciden”, zeggen de broers.

Comments are closed.